Nieuws

Wimmer Glas publiceert haar nieuws via onderstaande social media:
 
                                                  
         
 
 

Op 21 april jl. mocht Daan Wimmer (Directeur Wimmer Glas en Service Glasherstel Limburg) van Cor Wittekoek, Directeur Bouwend Nederland Vakgroep GBO het GBO vakcertificaat in ontvangst nemen.

 

NEEM EEN GLASZETTER MET EEN GBO-VAKCERTIFICAAT

Glas zetten en glas monteren is een vak. Laat het daarom doen door een erkende vakman met het GBO Vakcertificaat. Die werkt veilig en verantwoord, kent de regelgeving rondom glas en weet wanneer welke glassoort het beste toegepast kan worden.

Het GBO Vakcertificaat geeft aan dat de glaszetter en glasmonteur een erkend specialist is. Het Vakcertificaat is in 2012 ingesteld door de Glas Branche Organisatie (GBO), de belangenorganisatie van bedrijven die zich bezighouden met het produceren, verhandelen, bewerken en plaatsen van vlakglas. Bij GBO zijn 160 bedrijven aangesloten, variërend van kleine, gespecialiseerde glasbedrijven tot multinationals met allerlei disciplines in huis. Inmiddels zijn ruim achthonderd glaszetters en glasmonteurs van deze bedrijven gecertificeerd.

Kwaliteit van het werk boven alles

Bij het werk voor de professionele markt hoort een professionele uitvoerder met goed opgeleid personeel, een vakkundige service en een uitstekende afwerking. Dat geldt bij nieuwbouw en renovatie net zo goed, als bij het herstellen van glasbreuk.

Alle bedrijven die bij de GBO zijn aangesloten, zijn verplicht al hun medewerkers die glas zetten en/of monteren de cursussen te laten volgen die nodig is voor het verkrijgen van het vakcertificaat. Bedrijven die niet voldoen aan de certificeringsplicht, kunnen geen lid zijn van GBO. Ook onderaannemers die voor deze GBO-bedrijven werken, moeten het

GBO Vakcertificaat hebben. Op de naleving daarvan wordt door een onafhankelijke instantie gecontroleerd.

Persoonsgebonden certificaat

Het GBO Vakcertificaat is een kwaliteitsgarantie voor de afnemer. Het geeft duidelijkheid. Het doel is borging van de vakbekwaamheid en de veiligheid. Het certificaat is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Het maakt uitsluitend de vakkennis en deskundigheid van de betreffende glaszetter/-monteur zichtbaar. Als alle glasmedewerkers GBO-gecertificeerd zijn, wordt het bedrijf zelf ook GBO-gecertificeerd.

Het GBO Vakcertificaat is drie jaar geldig. Daarna moet de medewerker verplicht een bijscholingscursus volgen om opnieuw in aanmerking te komen voor het GBO Vakcertificaat. Zo blijft de vakkennis op niveau.

Opleiding

De volledige cursus glaszetten of glas monteren bestaat elk uit drie modules met een theoretisch gedeelte en een praktisch deel, waarin de vaardigheden worden getoetst. In de cursus komen ondermeer aspecten aan de orde als materiaalkennis, (arbo)regelgeving en veilig werken. De cursus wordt gegeven door gespecialiseerde docenten die in de branche werkzaam zijn.

Vele soorten vlakglas

Vlakglas kent vele toepassingen en is omgeven met allerlei regelgeving op het gebied van veiligheid en met kwaliteiteisen en -normen. Daarvoor is kennis van zaken nodig over bijvoorbeeld de aspecten van warmte-isolerend glas, brandwerendheid, de toepassing van doorvalveilige beglazing en letselbeperkende beglazing, kwaliteitsnormen, waaraan een specifieke glassoort moet voldoen (bijvoorbeeld als vloerafscheiding) en de regelgeving op dit gebied. Plaatsing van het verkeerde glas kan tot onvoorziene kosten en zelfs schadeclaims leiden. Ook plaatsing door een niet-erkende glaszetter/-monteur kan dat.

 

MEER WETEN OVER HET GBO VAKCERTIFICAAT?

Kijk op www.glasbrancheorganisatie.nl 

 

Nieuws

 

NieuwsWij zijn trots dat wij van Graydon voor al onze werkmaatschappijen de Graydon Financieel Gezond Award mochten ontvangen. Slechts 3% van alle Nederlandse bedrijven hebben hun financiën echt op orde en voldoen aan de zeer strenge voorwaarden van Graydon om zich "financieel gezond” te kunnen noemen. Om in aanmerking te komen voor de award moet een organisatie een positief kredietadvies krijgen en mag er slechts een minimale kans op wanbetaling zijn. Hun oordeel is gebaseerd op een mix van factoren zoals omzetcijfers, jaarcijfers en het betaalgedrag. Informatie is afkomstig uit de Graydon database, die dagelijks wordt onderhouden, zodat zakenrelaties verzekerd zijn van de meest complete en actuele gegevens.

 

Bezoek onze showroom

Wimmer Glas Projecten BV
Windmolenbosweg 1
6081 PE Haelen

Tel: 0475 - 386 115
Fax: 0475 - 510 553

Mail: info@wimmergroep.nl

KvK: 120 60 314

Actief in onder andere:

  • Weert
  • Venlo
  • Roermond
  • Venray
  • Kerkrade
  • Maastricht
  • Heerlen
  • Sittard
  • Echt