Over ons

Historie

Joep Wimmer (grootvader van de huidige generatie Wimmer) was na deTweede Wereldoorlog naast mijnwerker ook zelfstandig schilder in de regio Echt. Zijn zoon Hub Wimmer (vader van de huidige generatie) hielp altijd mee en na het voltooien van zijn opleiding tot meesterschilder aan het St. Lucas te Boxtel in 1968, ging Hub werken als klantadviseur bij verffabrikant Sikkens.

In 1979 startte hij met hulp van een investeerder een schildersbedrijf in Venlo. Dit bouwde hij op tot een bedrijf met 60 medewerkers.

Begin jaren '80 was Hub Wimmer betrokken bij de oprichting van de Nederlandse Glasservice Groep (het huidige Service Glasherstel). Dit was de eerste landelijk opererende vereniging van glasservicebedrijven met als eerste een 24-uur service. Het schildersbedrijf in Venlo werd verkocht en Hub ging voor een ander schildersbedrijf uit midden-Limburg werken, om voor hen een Venlose vestiging op te zetten. Toen dat overeind stond begon hij weer een eigen schildersbedrijf, maar nu met de nadruk op kwalitatief hoogwaardig en speciaal onderhoudsschilderwerk. Dit bedrijf is in 2008 extern verkocht. De glasdivisie is al die jaren steeds bij Hub Wimmer gebleven.

Daan Wimmer groeide op tussen het glas en de verf. Na zijn studententijd in Haarlem, waar hij studeerde aan de Haarlem Business School, kwam Daan in 2001 terug het bedrijf. Service Glasherstel Limburg, waarvan vader  Wimmer inmiddels franchisehouder was, is vanaf toen explosief gaan groeien en op 1 januari 2004 ging het bedrijf over van vader op zoon. Daan koos ervoor om een ding goed te doen en alleen met glas verder te gaan.

Naast glasherstel werd er vanuit het servicebedrijf begonnen met nieuwbouw, renovatie en interieurprojecten. Ook was er een dusdanig grote inkoop en voorraad dat er werd begonnen met het doorleveren van glas aan andere bedrijven. Omdat dit de flexibliteit van het service bedrijf begon te ondermijnen, zijn op 1 januari 2006 Wimmer Glas Handel BV en Wimmer Glas Projecten BV opgericht. Deze twee BV's zijn inmiddels uitgegroeid tot volwaardige bedrijven.

Tot 2006 werkte Wimmer Glas vanuit het kantoor in Baarlo en de werkplaats in Haelen. In 2006/2007 werd de nieuwbouw in Haelen opgeleverd en kwam alles onder een dak. Hierna is er geinvesteerd in machines en voorraden, waardoor veel producten in eigen huis geproduceerd konden worden.

In 2008 werd Glashandel Jac Kersten overgenomen en in 2010 werd Wimmer Groep BV opgericht, waarin alle werkmaatschappijen werden ondergebracht. Service Glasherstel Limburg BV houdt zich bezig met het vervangen van gebroken ruiten voor volumeopdrachtgevers en particulieren. Wimmer Glas Projecten BV is sterk in nieuwbouw-, renovatie- en interieurprojecten. Wimmer Glas Handel levert vanuit haar voorraad en met hulp van partners glas, montagematerialen en beslag business to business en aan particulieren. 

Toekomstvisie

Onder de motto's 'afspraak is afspraak' en 'kwaliteit overleeft' zijn wij groot geworden en deze zullen wij nu en in de toekomst blijven voeren. We hebben alleen maar vakkundige, gemotiveerde medewerkers in huis, die dit mede helpen realiseren. Onze mentaliteit is 'eerst verdienen en dan pas investeren, wat u ziet is van ons', dat maakt ons een degelijke partner en daar zijn we trots op. In de toekomst willen we graag gestaag maar gecontroleerd doorgroeien, daarom oriënteren  we ons op Belgie en Duitsland. Hoge kwaliteit en tevreden klanten zullen daarbij altijd op nummer een blijven staan! 

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, ook dat past bij Wimmer Groep BV. We houden rekening met onze omgeving, we zijn goed voor onze medewerkers en klanten en daarom zijn zij goed voor ons. Als we de keuze hebben tussen niet of wel duurzaam, kiezen we voor duurzaam. We zorgen altijd voor kwaliteit en daarmee tevreden opdrachtgevers, met als resultaat een bedrijf dat al drie generaties lang staat als een huis! 

 

Daan Wimmer

Directeur Wimmer Groep BV