Ventilatieroosters

Waarom ventileren?

We hebben allemaal behoefte aan verse en gezonde buitenlucht om goed te kunnen functioneren. In onze moderne maatschappij brengen wij zo’n 90% van onze tijd binnen door. De luchtkwaliteit binnenshuis is echter maar al te vaak beneden peil.

Door steeds beter te isoleren en luchtdicht te bouwen kan de vervuilde lucht, die ook binnenshuis ontstaat, de woning niet verlaten. De lucht stapelt zich op en geeft bacteriën, ziektekiemen, microben en schimmels de kans om te groeien. Isoleren is zeker belangrijk, om energieverlies te beperken, maar ventileren is noodzakelijk om een gezond binnenklimaat te garanderen.

Energiezuinig ventileren!

Een woning ventileren en toch energie besparen? Dat kan! Dankzij ventilatie daalt de luchtvochtigheid en is er minder energie nodig om de lucht op te warmen. Droge lucht warmt immers gemakkelijker op dan vochtige lucht.Daarnaast kunnen ventilatieroosters geleverd worden in een zelfregelende uitvoering. Een simpel doch doeltreffend mechanisme. De roosters worden voorzien van een zelfregelende (ZR) klep die ervoor zorgt dat het ventilatie(lucht)volume gelijk blijft bij toenemende wind. Dit verhoogt het comfort en bespaart energie.

 24 uur per dag ventileren?

Af en toe een raam openzetten is niet de juiste methode. Er ontstaan dan grote energieverliezen en het raam wordt vaak te snel weer gesloten. Enkel 24 uur per dag correct ventileren is de juiste manier om geuren, vocht en schadelijke stoffen af te voeren en een optimaal binnenklimaat te realiseren. Dit is eenvoudig te bereiken door het plaatsen van Duco’s ventilatieroosters in het glas. De verse lucht wordt dan rechtstreeks via het ventilatierooster in elke verblijfsruimte aangevoerd via Duco’s zelfregelende ventilatieroosters.

De ventilatieroosters zijn verkrijgbaar in blank geanodiseerd aluminium (F1), in elke RAL-kleur en in ‘bi-color’ (buiten en binnen verschillende kleuren). Alle roosters zijn voorzien van een insectenwerend, afneembaar binnenrooster. Voor enkele roosters zijn pollenfilters beschikbaar.

Klik hier voor de consumentenfolder met het productoverzicht van Duco.

Heeft u interesse?
Zou u graag willen weten wat de mogelijkheden zijn? Onze medewerkers zijn u graag van dienst bij het bepalen van de juiste oplossing voor uw specifieke situatie.
Voor meer informatie over ventilatieroosters of een van onze andere producten kunt u altijd contact met ons opnemen op telefoonnummer 0475 - 386 115 of via onze contactpagina. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze showroom.

 

Bezoek onze showroom

Wimmer Glas Handel BV
Windmolenbosweg 1
6081 PE Haelen

Tel: 0475 - 386 115
Fax: 0475 - 510 553

Mail: info@wimmergroep.nl

KvK: 120 60 314

 

 

Actief in onder andere:

  • Weert
  • Venlo
  • Roermond
  • Venray
  • Kerkrade
  • Maastricht
  • Heerlen
  • Sittard
  • Echt